Blog Archive

18 okt. 2012

Demokratidagen

Äntligen hemma efter en heldag i skoltidningens anda för att följa demokratidagen som Huddinge Gymnasium har varje dag. Det var väldigt spännande diskusson både på för och eftermiddagen.

Jag följde NANASG11/NANASI11/NANATG11 och SASAM12/SAMED12 där vi på förmiddagen fick se en presskonferans mellan vi olika personer. En Moderat, en Miljöpartist, en Socialdemokrat och en får Huddinge partiet. Där frågade även eleverna vissa frågor som de tyckte vara viktiga att ta upp och ganska mycket smutskasstning var det mellan moderaterna och socialdemokraterna. Men intressant var det iallafall och ingen har ju fel för alla får ju tycka vad man vill.

På eftermiddagen däremot så gjordes 4 olika ringar där de olika politikerna som vi hade i våran grupp, där de fick svara på elevernas frågor men även ställa frågor. Det var en chans att få komma in och se mer hur de olika partiernas åsikter och syner var på olika ämnen.

Mycket blir det att skriva i ordning imorgon eftersom jag och Jenny skrev och Tina och Mirjam fotade massa med vackra bilder! Nu ska jag väl försöka plugga lite antar jag men orkar egentligen inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar